Tuesday, March 16, 2010

Kesedihan melanda...

Assalammualaikum wbt...

buat Aishah yg ummi sayang, ummi tujukan entri ni khas buat anak ummi xkiralah dimana aishah membacanya bila aishah dh besar nanti...

anakku, walaupun kau bukan ku kandungkan dirahimku, kasih sayang utkmu tiada tandingannya...ummi syg sangat kt aishah..ummi xtau mcmn nk hidup klw aishah tiada disisi...ummi cuma mahukan yg terbaik utk anak ummi ni...

aishah,
tanggal 11 mac, ummi bawak aishah ke hkl sbb rashes kt blkg badan aishah yg sgt membimbangkan ummi, ummi xtau nk buat ap, so, ummi rasa bwk jmpa dr adalah solution terbaik..tapi, xsangka plk dr admit aishah kt wad...alasannya sgt pelik..to stress about compliant toward medication...aishah mmg sakit dan perlukan ubat setiap hari...ummi akur dan ummi bagi aishah ubat2 2...lately ni lagila...ummi yg jaga aishah sendiri kt rumah memandangkan ummi tgh cuti...

ummi sayang sgt dgn aishah, ummi syg mak tuk jugak...sbb 2 ummi bg mak tuk jaga aishah...ummi cuma nak yg terbaik buat aishah memendangkan ummi masih lagi study dan agak sibuk...tp yg ummi xtahan sgt sedih bila sume orang lain masuk campur sekali...nape mereka suka masuk campur urusan orang lain???dr admit aishah kt wad 2 mestilah ada alasan kukuh walaupun banyak jiwa yg 'terkorban' tp ummi yakin Allah 'nak hapuskan' dosa2 kecil kami semua dgn menjaga aishah....ketahuilah anakku, ummi tidak akan menyerah kalah walaupun 'ada orang' cuba merampas aishah dr sisi ummi...ummi cuba rasinalkan sume yg berlaku dan ummi sgt2la mengharapkan sokongan org sekeliling...doakan aishah cepat sihat dan doakan kami tabah hati menghadapi ujianMu ya Allah...

buat sahabat2 dan pembaca yg lalu kat blog ummi ni, ummi mintak byk2 doa kalian agar aishah sihat dan dpt keluar drpd wad 2...sesungguhnya walaupun ummi akan keje kt situ 1 hari nnt...tp ummi tetap xyakin anak ummi boleh membesar dgn sihat di wad yg penuh virus 2...doakan jugak ummi dan mak tuk tabah dan istiqamah dlm membesarkan aishah...byk betul rintangan yg ummi hadapi dr awal tp pasti ada hikmh di sebalik semua itu...semoga kita semua tabah menghadapi kehidupan di dunia dan akhirat...

p/s: buat sume yg rasa xpuas hati sbb aishah kene admit wad, pergi jumpa sendiri dgn dr tahirah dan dr kamarul...diorg yg admit aishah kt wad, bukan ummi...faham???

ok, cukup dulu sampai sini, ummi nk bersiap ke hkl..semlm aishah tdo dgn mak tuk...so, hari ni ummi plk g jaga aishah walaupun ummi dh rasa mcm nk demam...ya Allah, bantulah kami..tenangkan hati kami utk menerima qada' dan qadarMu..istiqamahkan kami dlm agamaMu dan dlm setiap perbuatan yg kami lakukan...ya Allah hanya kepadaMu kami memohon dan meminta pertolongan...amin..

salam sayang,

ummuhumaira'

1 comments:

Mohd Shaiful Nizam bin Mamat Nasir said...

salam..
Moge Aishah cepat kuar dari wad....